Кабачки «Під грузді» — рецепт, який у вас попросять і не раз

Найскладніше — втриматися і не з’їсти цю закуску до закочування в банки, настільки апетитні ці кабачки-грузді. До речі, відкривши баночку, запропонуйте гостям спробувати «грузді», не повідомляючи про те, що вони помилкові. Цікаво, чи здогадаються вони?

0

0

0

переглядів


                     Кабачки «Под грузди» - рецепт, который у вас попросят и не раз

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
3 години
5

Інгредієнти

  • Кабачок — 1,5 кг
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Чорний мелений перець — 0,5 ст. ложки
  • Цукор — 2-3 ст. ложки
  • Олія — 0,5 л
  • Кріп — 1 пучок
  • Оцет — 0,5 склянки
  • Часник — 4-5 зубчиків

Спосіб приготування

  • Кабачки очищаємо, нарізаємо скибочками досить крупно, щоб шматочки нагадували порізані гриби.
  • Якщо серцевина у кабачків пухка, то її теж вирізаємо, інакше ефекту груздів не вийде.
  • Кріп подрібнюємо, часник очищаємо і рубаємо ножем.
  • Все змішуємо і залишаємо години на 3 маринуватися при кімнатній температурі.
  • Потім розкладаємо кабачки по стерильним банкам, накриваємо стерильними кришками і ставимо їх у велику каструлю з теплою водою (якщо поставити у киплячу воду, то банки можуть тріснути). Вода повинна доходити до плічок банки.
  • Стерилізуємо 5-7 хвилин з моменту закипання води.
  • Закатуємо, перевертаємо вниз шийкою, не закутуємо (інакше кабачки не будуть хрусткими).
  • Лишаємо в такому стані до охолодження.
  • Потім ставимо в прохолодне місце до зими.
  • Читай також: Кабачкова ікра в мультиварці

    Як і з чим подавати

    Ці кабачки краще всього подавати до картопляного пюре або картоплі фрі – смакота незвичайна.