Кабачки мариновані «Стовпчики» — смачна закуска на майбутню зиму

«Готуй сани влітку» — девіз всіх дбайливих господинь. Адже коли ще консерировать продукти на зиму, як не в їхній сезон? Тому цей рецепт маринованих кабачків буде як не можна до речі. Адже як приємно взимку відкрити баночку, дбайливо заготовлену ще з літа!

0

0

0

переглядів


                     Кабачки маринованные "Столбики" - вкусная закуска на будущую зиму

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
40 хвилин
8

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 кг.
  • Часник — 1-2 зубчики
  • Перець чилі — шматочок
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець горошком — 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Вода — 1,5 л
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Цукор — 5-6 ст. л.
  • Кабачки — 2 кг

Спосіб приготування

  • Банки простерилізувати будь-яким зручним способом (на пару, в духовці, СВЧ).
  • У банку на дно покласти прянощі за смаком, зверху викласти тонкі кільця цибулі. Добре прим’яти товкачиком.
  • Помиті молоді кабачки/цукіні порізати по довжині смужками (великі насіння відрізати, класти тільки боковинки) і укласти в банку.
  • Залити окропом, прикрити кришкою і витримати 15-20 хвилин.
  • Далі воду з усіх банок злити і виміряти її кількість.
  • Зварити маринад на цій воді. Влити оцет, коли вода закипіла.
  • Зняти з вогню і залити банки.
  • Закатати банки. Перевернути і укутати.
  • Залишити на добу до повного охолодження.
  • Читай також: Баклажани по-каталонськи

    Як і з чим подавати

    Взимку як закуску під будь-які страви та/або напої.