Як влаштувати східну казку: ТОП-5 рецептів для пікніка по-турецьки

Хочете, щоб відпочинок на природі запам’ятався надовго? Тоді рекомендуємо влаштувати пікнік по-турецьки, апетитні, строкаті страви з неповторним східним ароматом неодмінно сподобаються вашим близьким!

0

0

0

переглядів


                     Как устроить восточную сказку: ТОП-5 рецептов для пикника по-турецки

Традиційна турецька кухня — це ціла філософія, яка полягає не тільки у приготуванні багатьох страв, але і в спілкуванні. Це своєрідний ритуал, який може тривати годинами. Турецькі страви можна готувати на свіжому повітрі, тому вони чудово підійдуть для дружнього пікніка.

Читай також: Пікнік по-італійськи: готуємо 6 чудових страв

Закуска з печених баклажанів по-турецьки


                     Как устроить восточную сказку: ТОП-5 рецептов для пикника по-турецки

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 гр.
  • Йогурт – 2 ст. л
  • Оливкова олія – 2 ст. л
  • Кунжут – 1 ч. л
  • Сіль — за смаком
  • Перець гострий мелений – за смаком
  • Перець стручковий – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком

Спосіб приготування:

1. Баклажани розрізаємо навпіл. На м’якоті робимо надрізи, посипаємо сіллю і збризкуємо рослинним маслом. Запікаємо баклажани при 180-200° С до м’якості.

2. Готові баклажани дістаємо з духовки і залишаємо остигати. З остиглих баклажан знімаємо шкірку і нарізаємо на маленькі шматочки або просто розминаємо виделкою.

3. 1-2 зубчики часнику дрібно рубаємо. Також подрібнюємо зелень.

4. У мисці змішуємо баклажани, часник і зелень, якщо любите гостре, то додайте подрібнений гострий стручковий перець. Додаємо йогурт і ретельно перемішуємо.

5. Додаємо за смаком спеції — сіль, цукор, перець, лимонний сік. Перед подачею, посипаємо насінням кунжуту.

Приємного апетиту!

Турецький картопляний салат


                     Как устроить восточную сказку: ТОП-5 рецептов для пикника по-турецки

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Приправа сумах – 2 ч. л (можна замінити 1 ст. л лимонного соку)
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л
  • Сіль – 1 ч. л
  • Оливкова олія – 150 мл

Спосіб приготування:

1. Варимо картоплю в мундирі, потім чистимо, нарізаємо великими кубиками

2. Яйця відварити круто, охолодити в холодній воді, чистимо, дрібно кришимо кубиками

3. Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо кубиками.

4. Покласти всі інгредієнти у велику миску, додаємо сумах або лимонний сік, перець червоний, сіль і заправляємо оливковою олією.

5. Перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин для просочення.

Приємного апетиту !

Піде чи турецькі човники


                     Как устроить восточную сказку: ТОП-5 рецептов для пикника по-турецки

Інгредієнти:

  • Дріжджове тісто – 0,5 кг
  • Яловичий фарш – 300 г
  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 100 г
  • Сіль, гострий перець – за смаком
  • Петрушка – 1/3 пучка
  • Сир – 150 г

Спосіб приготування:

1. Дріжджове тісто розкачати і сформувати 4 довгасті човники.

2. Фарш змішати з нарізаними дрібними кубиками і обсмаженими овочами, знову обсмажити протягом 5-10 хвилин, додати сіль, спеції і томатну пасту. Протушкувати до готовності і додати мелкорубленную зелень.

3. Викласти начинку на човники і відправити в духовку на 20 хвилин.

4. За 5 хвилин до готовності посипати тертим сиром.

Приємного апетиту!

Люля кебаб з яловичини з зеленню


                     Как устроить восточную сказку: ТОП-5 рецептов для пикника по-турецки

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,5 кг
  • Сало – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Лимонныйц сік – 3 ст. л
  • Зелень кінзи – 3 пучка
  • Петрушка – 2 гр

Спосіб приготування:

1. Яловиче м’ясо і свиняче сало, а також цибулю і зелень пропустити через м’ясорубку.

2. Посолити і поперчити, додати лимонний сік або ж винний оцет. Все ретельно перемішати і тепер цей фарш потрібно витримати півтори-дві години.

3. Потім витриманий фарш щільно скачати ковбаскою на дерев’яному шампурі.

4. Смажити на мангалі до готовності.

Східна солодкість зі згущеного молока і горіхів


                     Как устроить восточную сказку: ТОП-5 рецептов для пикника по-турецки

Інгредієнти:

  • Горіхи (лісові, арахіс або інші) – 1 скл.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Згущене молоко – 1 банка

Спосіб приготування:

1. Обсмажуємо горіхи на сухій сковороді.

2. У глибокій сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо згущене молоко і варимо, поки суміш не загусне, але не сильно, щоб згущене молоко не переварити, інакше готовий виріб буде дуже твердим.

3. Згущене молоко знімаємо з вогню, додаємо горіхи, швидко вимішуємо і виливаємо у форму, попередньо застелену харчовою плівкою.

4. Вирівнюємо і даємо охолонути. Коли охолоне, ріжемо на шматки і обвалюємо в кунжуті.

Приємного апетиту!

Читай також: Пікнік по-нидерландски: 3 найсмачніших ідеї