Як вибрати черешню: смачну і стиглу

Першим сезонним фруктам і ягодам ми завжди по-особливому ради, адже саме в сезон дозрівання вони найбільш корисні. Серед найбільш ранніх ягід – черешня. Як правильно її вибирати?

0

0

0

переглядів


                     Как выбрать черешню: вкусную и спелую

Найпершою на прилавках з’являється південна червона черешня. До речі, вона ж і сама корисна. Черешня багата каротином, вітаміном С, РР, Р, містить залізо, мідь, фосфор та інші необхідні організму мікро — та макроелементи.

В стиглих плодах черешні міститься ніжна по структурі клітковина, яка сприятливо впливає на перистальтику кишечнику. Черешню рекомендують вживати у свіжому і переробленому вигляді при анемії. Плоди черешні мають м’яку проносну і сечогінну дію. Калорійність черешні трохи більше калорійності яблук, незважаючи на більш солодкий смак. Тому їсти її можна навіть котрі худнуть. У плодах також містяться речовини, що допомагають зберегти молодість і здоровий вигляд шкіри.

Як вибрати свіжу якісну черешню, щоб отримати максимум користі?

По-перше, показником є стан плодоніжки. Якщо вона суха і втратила колір, це означає, що плоди перезрілі або довго зберігалися. Зелені пружні плодоніжки говорять про високу якість та свіжості фрукта.

По-друге, наявність корисних поживних речовин в черешні безпосередньо залежить від кольору ягід. Чим темніше черешня, тим більше насичена цукрами, органічними кислотами, каротиноїдами, антоціанами. У той же час занадто темні, майже чорні, черешні нудотно-солодкі і здатні забивати природний смак і аромат черешні.

По-третє, черешня має бути сухою, не давленной, щільною і блискучою.


                     Как выбрать черешню: вкусную и спелую

Як краще всього вживати черешню?

Є черешню краще невеликими порціями (близько 300г), не поспішаючи по кілька разів в день. Це вбереже вас від здуття живота.

Якщо говорити про пестициди, нітрати та іншої «хімії», то в плодах, що ростуть на дереві, їх набагато менше, ніж у тих, що ростуть на землі: полуниці, огірках, помідорах.

Щоб максимально убезпечити себе від шкідливих речовин, необхідно гарненько промити плоди протягом пари хвилин в проточній воді. А ось ще чудовий спосіб. В невеликий тазик потрібно налити звичайній проточній води, додати чайну ложечку солі (з гіркою) і помістити черешню (також можна використовувати й інші ягоди, фрукти, овочі), залишити на 1 годину.

Читай також: Черешневий дієта: меню для схуднення