Як «докторська» ковбаса отримала свою назву

Популярніше цієї ковбаси в Радянському Союзі нічого не було. У чому ж полягав такий успіх і популярність? І звідки з’явилося таке зовсім не ковбасний назва?

0

0

0

переглядів


                     Как «докторская» колбаса получила свое название

З того моменту, як була створена «Докторська» ковбаса, минуло вже майже 80 років.

За ці роки вона пройшла шлях від рідкісного дієтичного продукту харчування до звичайної вареної ковбаси, яка продається в будь-якому магазині країни. З часом змінилася рецептура «Докторської» ковбаси і забулася історія її виникнення. І сьогодні вже мало хто знає, чому чи не найвідоміша ковбаса отримала таку назву.

Походження назви «Докторська»

Звичайно ж, спочатку і не планувалося нікого по-справжньому лікувати ковбасою. Ще в передвоєнні роки, в 1936 році на заводах Радянського Союзу був розроблений новий сорт – «докторська» ковбаса. Але мета її призначення була почесною – вона призначалася «для поправки здоров’я осіб, постраждалих від свавілля царського режиму».

Популярність докторської ковбаси

Зроблена за гостом, зі зниженим вмістом жирів, так і завдяки своїй назві ковбаса стала надзвичайно популярною. А була розроблена під керівництвом Анастаса Мікояна, відомого діяча Політбюро.

Відповідно до законодавства Євразійського економічного союзу, не дозволяється використовувати назви, схожі на назви м’ясної продукції. Ось тут, як приклад, наведена «докторська» ковбаса. Ковбасу рекомендували як дієтичне харчування хворим з ознаками тривалого голодування, тим, хто постраждав від «царського деспотизму».

Сьогодні важко знайти хорошого виробника ковбаси, а у зв’язку з популярністю з’явилося безліч підробок, орієнтуйтеся на склад і вартість, не помилитеся!

Читай також: Ковбасний пиріг «Свято живота»