Як це — «аль денте»?

Цей термін застосовний не тільки до пасти і макаронів, але і до овочів, і навіть рісу!

0

0

0

переглядів


                     Как это - "аль денте"?

Аль денте – al dente – це одна з різновидів ступенів готовності пасти. А саме: паста аль денте в холодному вигляді залишається трохи твердуватою, при цьому всередині вона обов’язково повинна бути хрусткою.

Готується паста аль денте тільки з макаронів з твердих сортів пшениці.

Читай також: Смачно та корисно — паста із авокадо


                     Как это - "аль денте"?

Читай також: Яскраво і корисно: паста з буряковим песто

Також ступінь готовності аль денте стосується не тільки пасти, але і рису в різотто, та деякі овочі. Наприклад, зеленого гороху, квасолі.

Як приготувати пасту аль денте

Існує дуже простий спосіб, як приготувати ідеальну пасту – відварену до стану аль денте. Для цього макарони варяться на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці (зазвичай виробники вказують час повної готовності).

Читай також: Запіканка з локшини з м’ясом


                     Как это - "аль денте"?

Навіщо варити пасту аль денте?

Приготовлені таким чином макарони дуже корисні. Вони зберігають безліч корисних властивостей. Крім того, в пасті аль денте більше складних вуглеводів, клітковини. Тобто вони краще засвоюються і на довше збережуть почуття ситості.

Паста аль денте з соусом і хлібними крихтами


                     Как это - "аль денте"?

Інгредієнти:

Паста – 200 р.

Томатний соус – 200 мл

Бекон (можна замінити грудинкою) – 150-200 р.

Масло вершкове – 50 г.

Перець чилі – 1 шт.

Часник – 1 зубчик

Базилік – 1 жменя

Батон – 1/2 – 1/3 шт.

Спосіб приготування:

Батон натерти на крупній тертці (без скоринки).

Часник розчавити плоскою стороною ножа, чилі (0,5 шт.) нарізати кільцями. Обсмажити на оливковій олії, поки овочі не передадуть свій смак, колір і аромат олії. Прибрати їх зі сковорідки. Посолити олію.

Кинути хлібні крихти на сковороду і обсмажувати, помішуючи, до золотистого кольору. Коли вони стануть хрусткими, перекласти в окрему тарілку (можна попередньо постелити на неї паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир).

Часник дрібно нарубати, що залишився перець чилі очистити від насіння, нарізати на колечка, а потім на дрібні кубики. На сковорідці розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому часник і чилі.

Бекон нарізати на смужки, перекласти на сковороду і обсмажувати до хрусткого стану, за цей час повинен вытопиться зайвий жир.

Перелити в сковороду томатний соус, довести до кипіння, посолити.

В цей же час кинути в каструлю з киплячою підсоленою водою пасту. Варити до стану аль денте.

Базилік порубати і кинути в соус за пару хвилин до готовності.

Викласти на тарілку пасту, зверху томатний соус. Посипати підсмаженими хлібними крихтами і тут же подавати, щоб крихти не встигли розмокнути.

Читай також: Вермішелевий суп з овочами