Яблучне повидло: простий рецепт для всіх сортів

Для приготування смачного домашнього повидла вам знадобляться всього 3 інгредієнта і трохи часу. У підсумку вийде смачне повидло, яке можна закрити банки до майбутньої зими або не прибирати далеко, щоб подавати до домашніх млинців і оладок.

0

0

0

переглядів


                     Яблочное повидло: простой рецепт для всех сортов

Час підготовки

Час приготування

Порції

25 хвилин
15 хвилин
8-9

Інгредієнти

  • Вода — 400 мл
  • Цукор — 1,6 кг
  • Яблука — 2 кг

Спосіб приготування

  • Яблука добре вимити і висушити.
  • Розрізати на четвертинки і видалити серцевину.
  • Скласти у велику каструлю, влити воду і поставити варити на середній вогонь.
  • Періодично помішувати.
  • Коли маса стане кашоподібної зняти з вогню і остудити.
  • Протерти через сито.
  • Додати цукор з розрахунку на 1 кг маси пюре 800 г цукру.
  • Добре перемішати, поставити на вогонь і варити до повного зникнення піни приблизно 15 хвилин, помішуючи.
  • Перекласти в чисті сухі банки.
  • Закрити кришками.
  • Читай також: Ароматне повидло з айви на зиму

    Як і з чим подавати

    Подавати разом з хлібом або млинцями.