Грецький йогуртовий соус зі свіжих огірків і зелені

Традиційний грецький соус, приготований зі свіжих огірків, йогурту і часнику — відмінне доповнення до літніх страв з риби, м’яса, а також до шашлику.

0

0

0

переглядів


                     Греческий йогуртовый соус - из свежих огурцов и зелени

Час підготовки

Час приготування

Порції

5 хвилин
5 хвилин
4

Інгредієнти

  • Кріп — 3 гілочки
  • Огірки — 3 шт.
  • Часник -4 зуб.
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Натуральний йогурт — 1 скл.
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

1. Огірки вимити, очистити від шкірки і насіння.
2. Зелень вимити і дрібно нарубати.
3. Огірки натерти на дрібній тертці, трохи присолити і залишити на 15 хвилин, потім віджати сік, що виділився.
4. Часник пропустити через прес.
5. Йогурт влити в миску, додати тертий огірок, кріп і часник, посолити, поперчити за смаком, перемішати.
6. Полити готовий соус оливковою олією.
 

Як і з чим подавати

Подавайте готовий соус до риби або м’ясному шашлику.

Приємного апетиту!

Читай також: Яскравий і легкий — «Зелений» соус кулі з огірка і зелені