Готуємо вдома. Качка по-пекінськи

Качка по-пекінськи це традиційне китайське блюдо. Ви багато втратите, якщо не спробуєте, хоча б раз приготувати цю дивовижну качку з хрусткою скоринкою. Така качка виходить не жирної, адже запікається на деку в духовці.

0

0

0

переглядів


                     Готовим дома. Утка по-пекински

Час підготовки

Час приготування

Порції

40-45 хвилин
1 день
6-8 порцій

Інгредієнти

  • Качка — 1 шт.
  • Вода — 2 л
  • Імбир — 4 см
  • Мед — 3 ст. л.
  • Соус соєвий — 50 мл
  • Зелена цибуля — 1/2 пучка

Спосіб приготування

  • Приготуйте маринад, змішавши воду, подрібнений імбир, мед, соєвий соус і зелений лук.
  • Доведіть маринад до кипіння, варіть 2 хвилини і зніміть з вогню.
  • Качку помістіть на решітці або на тарілці в умивальник. Рівномірно полити качку киплячим маринадом: спочатку з одного боку, потім з іншою. Натягнеться шкіра і злегка потемніє.
  • Обв’яжіть качку кулінарною ниткою, так щоб можна було її повісити в прохолодному місці або помістити на решітку і поставити в холодильник на 24 години. Важливо, щоб був рівномірний доступ повітря до поверхні качки. Шкіра має добре підсохнути: це є запорукою хрусткої скоринки.
  • За 1 годину до приготування внесіть качку в кухню і залиште при кімнатній температурі. Духовку розігрійте до 200 градусів.
  • Качку розмістіть на решітці, знизу підставте жаротривкого блюдо. Вставте в розігріту духовку. Печіть близько 40-45 хвилин. При проколюванні стегна повинен текти прозорий сік, а скориночка здаватися хрусткою.
  • Вийміть готову качку з духовки. Залиште птицю на решітці 10 хвилин відпочити. Поріжте качку на порційні шматки і поставте в центрі столу.
  • Як і з чим подавати

    Подавайте з огірками, соусами і китайськими млинцями.

    Приємного апетиту!

    Читай також: Томатний соус «Везувій» — для любителів гостренького