Готуємо на зиму: польський салат з рису і овочів «Ситий пан»

Цей салат стане відмінним гарніром до м’яса і риби. Взимку, коли немає свіжих овочів, він значно заощадить сімейний бюджет. Та й в цілому нехитре блюдо і дуже смачне! З ним впорається навіть початківець кулінар.

0

0

0

переглядів


                     Готовим на зиму: польский салат из риса и овощей "Сытый пан"

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
60 хвилин
7-8

Інгредієнти

  • Помідори – 3,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Солодкий перець – 1 кг
  • Рис – 0,2 кг
  • Сіль – 40 г
  • Цукор – 0,2 кг
  • Рослинна олія – 0,3 л
  • Яблучний оцет (6%-й) – 100 мл

Спосіб приготування

  • Рис промийте і залийте холодною водою, дайте настоятися годину.
  • Всі овочі промийте, у помідорів зріжте плодоніжки і потовщення.
  • Потім подрібніть томати в блендері або м’ясорубці.
  • З перців вийміть насіння і перегородки, з лука зніміть піну, моркву очистіть.
  • Дрібно наріжте овочі (моркву натріть на тертці).
  • У каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло, додайте овочі і обсмажуйте 15 хвилин.
  • Далі додайте томатне пюре і готуйте ще 20 хвилин під кришкою.
  • Покладіть овочі в рис, розмішайте, готуйте 15 хвилин.
  • Додайте сіль, цукор, оцет, проваріть ще 10 хвилин і розкладайте по стерилізованим банкам.
  • Щільно банки закупорьте, переверніть і дайте їм охолонути (нічим накривати не потрібно).
  • Читай також: Салат на зиму «Томатний ах»