Готуємо курячий рулет з печінкою на Старий Новий Рік

Відмінний рецепт для всіх тих хазяєчок, які планують зібрати гостей за одним столом на 14 січня!

0

0

0

переглядів


                     Готовим куриный рулет с печенью на Старый Новый Год

Час підготовки

Час приготування

Порції

30 хвилин
2 години
8 — 10

Інгредієнти

  • Курка ціла — 1 — 2кг
  • Гусяча або куряча печінка — 300 гр
  • Перець солодкий — 2 шт.
  • Стебло селери — 1 шт.
  • Петрушка пучок
  • Сіль — за смаком
  • Перець за смаком

Спосіб приготування

  • З курячої тушки зрізати кістки так, щоб м’ясо з шкірою залишилося по можливості одним шматком.
  • Розкладаємо м’ясо у вигляді прямокутника.
  • На ті частини, на яких шар м’яса занадто тонкий, кладемо латочки з зрізаного з грудки білого м’яса.
  • Товщина шару повинна бути максимально однаковою. Солимо і перчимо м’ясо.
  • У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла.
  • Кладемо печінку, солимо за смаком і смажимо, помішуючи, близько 5 хвилин.
  • Селера розрізаємо на 2 частини вздовж.
  • Перець порізати товстою соломкою.
  • На середину пласта з курки кладемо печінку, селера, солодкий перець і зелень петрушки.
  • Згортаємо рулет, починаючи з широкої сторони.
  • Розрізаємо його навпіл.
  • Кожну половину обмотуємо декількома шарами харчової плівки, зав’язуємо кінці, сам рулет перев’язуємо ниткою.
  • У велику каструлю наливаємо 2 — 2,5 літра води, кладемо запашний перець, лавровий лист, корінь петрушки і інші прянощі для бульйону.
  • Солимо так, щоб вода була трохи пересолена.
  • Доводимо до кипіння.
  • На дно каструлі кладемо тарілку, зверху поміщаємо рулети.
  • Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо каструлю кришкою і варимо 40 хвилин.
  • Зварені рулети охолоджуємо протягом 15 хвилин, потім звільняємо від плівки, кладемо у форму для запікання і змащуємо сумішшю соєвого соусу і меду.
  • Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин до рум’яної скоринки.
  • 
                     Готовим куриный рулет с печенью на Старый Новый Год

    Як і з чим подавати:

    Такий рулет добре подавати як закуску.

    Читай також: Рулетики з індички «Італія»