Господині на замітку: 3 способи заготовити м’яту на зиму

М’ята балує нас розкішним ароматом, приємним смаком і цілющими якостями, а значить, що в сезон цієї вітамінної зелені обов’язково варто заготовити про запас ця диво-рослина.

0

0

0

переглядів


                     Хозяйке на заметку: 3 способа заготовить мяту на зиму

М’ята — унікальна пряність. Вона надає чудовий, свіжий аромат будь-якої страви, в яке додають її, а додавати її, повірте, можна не тільки в чай. М’ятою облагороджують м’ясні страви, на її основі готується безліч соусів, десерти, випічка, варення, цю запашну травичку додають навіть в супи! М’яту використовують не тільки у свіжому, але і в сухому, а також в замороженому вигляді. Давайте дізнаємося, як зберегти це рослина до зими.

Читай також: Вітаміни запас: як правильно заморожувати продукти

Сушка


                     Хозяйке на заметку: 3 способа заготовить мяту на зиму

Найпростіший спосіб м’яти – це сушка. Як же правильно це зробити?

1. Зрізані пучки м’яти слід підвісити на горищі або будь-якому іншому сухому і темному місці. Дочекатися, поки висохне і перетерти в порошок. Зберігати в полотняних мішечках або скляних банках.

2. Також можна зібране листя розкласти в один шар і висушити. Основна вимога – відсутність прямого сонячного світла.

3. Для сушіння м’яти можна скористатися і спеціальними сушарками.

Заморожування


                     Хозяйке на заметку: 3 способа заготовить мяту на зиму

Щоб надалі була можливість використовувати зелені листочки м’яти в домашній кухні, м’яту можна заморозити без втрати її смакових властивостей.

Спосіб № 1

Для цього чисті, сухі листочки потрібно розкласти в один шар на обробну дошку або будь-яку іншу рівну поверхню відповідного розміру і поставити в морозилку. Після замерзання скласти в пакет для більш зручного зберігання і повернути в камеру.

Спосіб № 2

М’яту нарізати тоненько соломкою, скласти в формочки для льоду, залити водою і заморозити. Чудово підходить для напоїв.

Спосіб № 3

Змолоти свіжу м’яту в блендері або м’ясорубці, розкласти масу у формочки для льоду і заморозити. Цей вид заготовки відмінно підійде для додавання м’яти в соуси, супи і смузі.

М’ята перетерта з цукром


                     Хозяйке на заметку: 3 способа заготовить мяту на зиму

Також зберегти м’яту можна подрібнивши її в блендері з цукром. Такий вид заготовки ідеальний для десертів, випічки та різних солодких соусів.

Читай також: Секрети весняної зелені: як правильно поєднувати трави в стравах