Горіховий рулет з ванільним соусом: покроковий рецепт

Якщо ви любитель різної випічки з горіхами, тоді цей рецепт для вас. Особливо смачні ці булочки теплими, з чаєм. Рекомендуємо!

0

0

0

переглядів


                     Ореховый рулет с ванильным соусом: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

15 хвилин
45 хвилин
6-8

Інгредієнти

  • Дріжджі — 50 г
  • Молоко — 550 мл
  • Цукор — 100 г+3 ч. л.
  • Борошно — 310 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Яєчний жовток — 2 шт.
  • Йогурт — 200 г
  • Лимонна цедра — 70 г
  • Сіль — за смаком
  • Горіхи — 150 г
  • Пудинг — 1 упаковка
  • Вершки — 2 ст. л.
  • Ваніль — 15 г

Спосіб приготування

  • 50 г дріжджів розведіть в невеликій кількості теплого молока з 1 ч. л. цукрової пудри, зверху злегка посипте борошном, накрийте рушником, поставте в тепле місце до тих пір, поки дріжджі не забродять.
  • 300 г борошна додайте 50 г вершкового масла, 2 жовтки, 200 г натурального йогурту, цедру лимона і апельсина, щіпку солі.
  • В отриману суміш додайте ферментовані дріжджі і все добре вимішайте.
  • Тісто поставте в тепле місце, накривши його рушником. Як тільки тісто підійде, вимісіть його на дошці, посипаною борошном, розкачайте, посипте сухою сумішшю з 150 г горіхів і 100 г цукрової пудри, загорніть в рулет, наріжте на булочки.
  • Розкладіть їх на деко, змастіть яйцем, витримайте ще 15 хвилин і випікайте в духовці при температурі 1800С.
  • Приготування ванільного соусу: 0,5 л молока, доведіть до кипіння, додайте 1 упаковку пудингу, розведеного водою, 2 ложки цукрової пудри, 2 ложки вершків, ванільний екстракт.
  • Перемішайте, залиште охолоджуватися.
  • Як і з чим подавати:

    Подавайте горіхові рулети щедро полив їх ванільним соусом.

    Читай також: Варення «Від білочки»: фрукти, ягоди, горіхи — крутіше, ніж будь-який десерт