Голубці «Простіше нікуди» — коли треба ситно нагодувати сім’ю

Голубці це історично домашнє блюдо. У меню ресторанів можна знайти хіба що якісь вишукані рецепти. А ось вдома, де часто не до кулінарних пошуків і дорогих інгредієнтів, голубці — в особливій пошані: ситні, невибагливі в готуванні, смачні і на третій, і на четвертий день.

0

0

0

переглядів


                     Голубцы "Проще некуда" - когда нужно сытно накормить семью

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
50 хвилин
4-5

Інгредієнти

  • Яловичина — 0,5 кг
  • Рис — 300 р.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Чебрець — 2 гілочки
  • Сіль — за смаком
  • Червоний і чорний перець — за смаком

Спосіб приготування

1. Візьміть качан капусти невеликого розміру, але обов’язково з цілими здоровими листям. Зніміть з качана листя і опустіть їх в киплячу воду на 3-4 хвилини, щоб вони злегка обшпарилися. Після цього вийміть листя з окропу, дайте воді стекти і остудіть. Центральну жилку на кожному аркуші акуратно зріжте, не пошкодивши при цьому лист. Листя розкладіть на столі і посипте сіллю і червоним перцем.

2. Для фаршу пропустіть через м’ясорубку сире м’ясо, обсмажте на рослинному маслі. У м’ясо покладіть дрібно натерту моркву і обсмажені півкільця цибулі.

3. Відваріть до напівготовності рис. Додайте сіль і чорний мелений перець. Все ретельно перемішайте.

4. На кожен капустяний лист укладіть по 1-2 ст. л. фаршу (в залежності від розміру аркуша). Загорніть начинку в листя капусти. Укладіть голубці у термостійку форму, повністю залийте бульйоном, покладіть чебрець, доведіть до готовності на плиті (приблизно 40-50 хвилин).

Як і з чим подавати

Зі сметаною або горіхово-сметанним соусом

Читай також: Запіканка «Ліниві голубці» — рятівний рецепт для зайнятих господинь