Голубці азербайджанською: Ширін долма з каштанами

Ширін долма — це національне азербайджанське блюдо, яке чимось схоже на наші голубці. Традиційно в долму кладуть бараняче м’ясо і різні спеції.

0

0

0

переглядів


                     Голубцы по-азербайджански: Ширин долма с каштанами

Час підготовки

Час приготування

Порції

15 хвилин
60 хвилин
6

Інгредієнти

  • М’ясо — 600 г
  • Цибуля ріпчаста — 5 шт.
  • Каштани — 200 г
  • Виноград без кісточок — 150 г (можна замінити родзинками без кісточок)
  • Капуста — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець — за смаком
  • Куркума — за смаком
  • Масло рослинне — за бажанням

Спосіб приготування

  • Капусту трохи відварюємо і по листам відокремлюємо.
  • Фарш яловичини або баранини заважаємо з цибулею.
  • Каштани відварюємо і очищаємо від шкірки, кишмиш промивши, додаємо до фаршу разом з каштанами.
  • Насипаємо сіль і перець за смаком, а поверх голубців посипаємо трохи куркуми.
  • Заливаємо трохи водою і варимо до повної готовності, поки вся вода не випарується.
  • Якщо м’ясо нежирне, додаємо масло.
  • Читай також: Листя винограду з рисово-горіховою начинкою (або долма по-грецьки).