Гарнір по-італійськи: полента з сиром на грилі

У простому часто ховається геніальне. Це італійське блюдо – тому доказ. Запевняємо, з вас просто расцелуют за це смачні ласощі!

0

0

0

переглядів


                     Гарнир по-итальянски: полента с сыром на гриле

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
45 хвилин
3-4

Інгредієнти

  • Крупа кукурудзяна — 1 стакан.
  • Сир (краще пармезан) тертий — 3 ст. л.
  • Олія оливкова — 4 ст. л.
  • Молоді кабачки (або цукіні) — 2-3 шт.
  • Помідори — 1-2 шт.
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування

1. Кукурудзяну крупу промити під проточною водою, викласти в каструльку з товстим дном і залити водою в пропорції 1:3 (відповідно до інструкцій на упаковці). Коли вода закипить, посолити. Готувати кашу близько 20-25 хвилин.

2. Додати тертий сир і перемішати. Форму змастити оливковою олією і викласти гарячу кашу, розрівняти лопаткою і залишити до повного охолодження.

3. Кабачок (або цукіні) нарізати тонкими смужками і обсмажити на сковороді-гриль,викладати на тарілку, посолити, поперчити і збризнути оливковою олією.

4. Помідори нарізати часточками, дістати з допомогою чайної ложки насіння, посолити, поперчити і збризнути оливковою олією.

5. Поленту нарізати квадратиками і також обсмажити на розігрітій сковороді-гриль.

6. Нанизувати на шпажку три компонента в довільній послідовності (кабачок (цукіні) нанизувати як гармошку).

Готові шашлички викладати на листя салату. Зверху можна полити оливковою маслом або соусом для салату.

Приємного апетиту!

Читай також: Шашлик із курячого філе з прошарками сала