Французький новорічний торт «Крокембуш»

Хочете вразити гостей незвичайним тортом в новорічну ніч? Розкриваємо секрети приготування ідеального французького десерту, який у вас гарантовано вийде!

0

0

0

переглядів


                     Французский новогодний торт «Крокембуш»

Час підготовки

Час приготування

Порції

більше години
більше години
3-4

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Молоко – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Щіпка солі
  • Рослинно-вершкова суміш – 100 р.
  • Борошно – 150 р.
  • Яйця – 4-5 шт.
  • Для крему:
  • Яєчні жовтки – 1 шт.
  • Цукор – 100 р.
  • Молоко – 500 мл
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 р.
  • Борошно – 30 р.
  • Рослинно-вершкова суміш – 20 р.
  • Для карамелі:
  • Вода – 50 мл
  • Цукор – 200 р.

Спосіб приготування

  • Для тесту: у каструлі змішати рослинно-вершкову суміш, сіль, цукор, воду і молоко. Поставити на маленький вогонь. Додати борошно, коли суміш почне виділяти піну.
  • Помістити на вогонь ще на 30 секунд, постійно помішуючи.
  • Зняти з плити, коли тісто стане однорідним за консистенцією і почне відставати від стінок каструлі. Остудити і додати по одному яйцю, ретельно перемішуючи.
  • За допомогою кондитерського мішка сформувати профітролі на деко, попередньо застеливши його папером.
  • Випікати протягом 20 хвилин в духовці при температурі 190 градусів.
  • Зменшити температуру до 160 градусів і підсушити профітролі ще 10-15 хвилин.
  • Для крему: збити жовтки з цукром, додати борошно і крохмаль. Ретельно перемішати. Молоко нагріти до 80 З, додати ванільний цукор, влити половину молока в жовтки. Ретельно перемішати і додати залишки молока. Довести до кипіння на середньому вогні і вимкнути через 30 секунд. Додати рослинно-вершкову суміш.
  • Накрити харчовою плівкою і охолодити. Наповнити кремом профітролі.
  • Для карамелі: змішати воду з цукром і довести до кипіння на сильному вогні. Потім зробити середній вогонь і варити сироп до готовності.
  • Готові профітролі занурити в карамель і викласти по колу, формуючи торт.
  • Приємного апетиту!

    Читай також: Геніальні новорічні збірки, які врятують ваш стіл