Джем «Золотистий» — з кабачків з курагою і лимоном

Кабачок відмінно проявляє себе в солодких стравах. Ось і в цьому джемі, в компанії з лимоном і курагою, він зовсім далекий за смаком від звичного нам кабачка. Оригінальний, смачний, простий у приготуванні джем, рекомендуємо!

0

0

0

переглядів


                     Джем "Золотистый" - из кабачков с курагой и лимоном

Час підготовки

Час приготування

Порції

35 хвилин
30 хвилин
4

Інгредієнти

  • Кабачок — 1 кг
  • Курага — 200 гр
  • Цукор — 1 кг
  • Лимон — 0,5 шт

Спосіб приготування

  • Курагу промиваємо і замочуємо в холодній воді на 20 хв.
  • Потім зливаємо воду і пропускаємо через м’ясорубку разом з очищеними від шкірки кабачками.
  • Лимон натираємо на дрібній тертці, щоб вийшла цедра.
  • Потім очищаємо його від білої шкірки, виймаємо кісточки і теж пропускаємо через м’ясорубку.
  • Отриманий лимонний сік з м’якоттю і цедру висипаємо до кабачків, викладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо цукор, добре перемішуємо і ставимо на слабкий вогонь.
  • Варимо джем до загустіння, знімаючи пінку, – близько 30-50 хв.
  • Розливаємо джем по стерильним прогрітим банкам, закриваємо простерилизованными кришками, ставимо банки на кришку і залишаємо так хвилин на 15.
  • Читай також: Полуничний джем «П’ятихвилинка»