Десерт зі смаком літа — полуничний крамбл

Крамбл це фруктовий або ягідний пиріг без дна, але з «кришкою» з піщаної крихти. Тобто випічка, де зміст тесту зведено до мінімуму. Готується не складно, не довго, а на смак — легкий і приємний.

0

0

0

переглядів


                     Десерт со вкусом лета - клубничный крамбл

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
20 хвилин
3

Інгредієнти

  • Для крихти:
  • Холодне вершкове масло — 100 г
  • Борошно — 1,5 склянки
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Сода — на кінчику ножа
  • Для начинки:
  • Полуниця — 300 г
  • Цукор — за смаком

Спосіб приготування

Полуницю промийте, видаліть хвостики, порізати невеликими шматочками. Форму змастіть маслом, викладіть полуницю і злегка присипте цукром (можна також брати цукрову пудру).


                     Десерт со вкусом лета - клубничный крамбл

У мисці руками змішайте борошно, цукор, соду і вершкове масло, нарізане кубиками. Ретельно перетріть руками.


                     Десерт со вкусом лета - клубничный крамбл

Готову крихту викладіть на ягоди, випікайте блюдо в розігрітій до 175 градусів духовці 15-20 хвилин, поки не зарум’яниться верхній шар. Десерт відмінно поєднується з морозивом.


                     Десерт со вкусом лета - клубничный крамбл

Читай також: Полунично-желейний тарт «Мрії Софі» (без випічки)