Цукати з кабачків з лимоном — бюджетний і дуже смачний рецепт

Цукати можна готувати не тільки з екзотичних фруктів. Навіть звичайні кабачки мають приголомшливий смак, нічим не поступається дорогим фруктів.

0

0

0

переглядів


                     Цукаты из кабачков с лимоном - бюджетный и очень вкусный рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

12 годин
4 години
5-6

Інгредієнти

  • Кабачки — 1 кг
  • Лимон середній — 1 шт.
  • Цукор — 1 склянка
  • Цукрова пудра — 1 ст. л.

Спосіб приготування

  • Кабачок промийте, обсушіть, акуратно зніміть шкірку. Розріжте навпіл, ложкою видаліть насіння і волокна, залишивши тільки м’якоть.Наріжте кубиками кабачок розміром 2 на 2 див. Засипте нарізаний кабачок цукром, залиште на 30 хвилин, щоб виділився сік.
  • Зніміть цедру з лимона, відіжміть сік. Додати до кабачків цедру і сік, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім варіть на слабкому вогні до прозорості шматочків. Залиште цукати в сиропі на 12 годин.
  • Злийте сироп, шматочки кабачків покладіть на деко, застелене пергаментом. Поставте в розігріту до 60 градусів духовку. Тримайте цукати в духовій шафі близько 4 годин, не щільно закриваючи дверцята.
  • Дістаньте продукт з духовки, остудіть і пересипте цукровою пудрою. Зберігайте цукати в щільній посуді в темному і прохолодному місці.
  • Читай також: Чим корисні цукати з імбиру: 11 властивостей, про які треба знати