Цибульно-сирний тарт: покроковий рецепт

Цей тарт стане відмінним гарніром до м’ясних страв — гуляшу, тушкованого м’яса, котлет або отбивным. А можна подати і як самостійне блюдо, з легким соусом або м’ясною підливою.

0

0

0

переглядів


                     Луково-сырный тарт: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

45 хвилин
25 хвилин
6

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста — 5 шт.
  • Олія оливкова — 1 ст. л.
  • Чебрець — 1 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Масло вершкове — 100 г
  • Паприка — 1 ч. л.
  • Борошно — 150 г
  • Сир — 100 г
  • Яєчний жовток — 1 шт.

Спосіб приготування

  • Для начинки цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Посолити, додати листочки свіжого чебрецю.
  • Обсмажити до м’якого, шовкового стану і дуже легкою карамелізації на оливковій олії. Важливо постійно помішувати, хвилин 15. Залишити остигати.
  • Для тіста нарізати холодне вершкове масло кубиками і втерти кінчиками пальців в суміш борошна і паприки до утворення крихт.
  • Додати дрібно натертий сир, жовток і дуже швидко замісити тісто. Важливо не перемісити, від цього тарт стане жорстким. Якщо тісто зігрілось, покласти його в холодильник.
  • Тісто розкачати в прямокутник або розподілити його по формі. Розкочувати найзручніше вже на деку, так як тісто дуже легко рветься.
  • Наколоти виделкою і випікати 10 хвилин при 180°С.
  • Після 10 хвилин по тесту розподілити рівним шаром цибулю і випікати ще 15 хвилин.
  • Як і з чим подавати

    Подавати теплим як гарнір до м’ясних страв чи як самостійну страву з соусом — томатним, йогуртовим або м’ясною підливою.

    Читай також: Тарт з зеленим горошком від Ектора Хіменес-Браво