Чудовий пиріг до Троїце — «Виноградне гроно»

За традицією на Трійцю на столі повинні бути пироги і страви з зеленню. А що якщо об’єднати ці традиції і приготувати пиріг у вигляді виноградного грона? Тим більше, готувати його досить просто: з вечора можна замісити тісто, а вранці сформувати і спекти цей незвичайний пиріг.

0

0

0

переглядів


                     Замечательный пирог к Троице - «Виноградная гроздь»

Час підготовки

Час приготування

Порції

4 години
35 хвилин
6

Інгредієнти

  • Борошно – 3-3,5 склянки
  • Масло вершкове – 200 г
  • Молоко – 1 ст.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Для начинки:
  • Сухофрукти (за бажанням) – 1 ст.
  • Горіхи волоські – 0,5 ст.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Вершкове масло – 1-2 ст. л.

Спосіб приготування

1. Змішуємо дріжджі з сіллю, додаємо молоко, борошно, цукор, розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло. Замішуємо тісто. Тісто має бути не густим і важким. Покласти тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в холодильник на 4 години.

2. Готуємо начинку: сухофрукти і волоські горіхи подрібнюємо в блендері. Або крупно нарізаємо. Додаємо цукор і вершкове масло. Перемішуємо.

3. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 8 мм, вирізаємо кола, викладаємо на них начинку. Добре защипуємо краю, формуємо пиріжки у вигляді колобків. І приступаємо до формування пирога: складаємо колбочки у вигляді виноградного грона». Окремо тесту вирізаємо виноградні листочки.

4. Збираємо пиріг, даємо підійти хвилин 10-15, змащуємо збовтаним яєчним жовтком і випікаємо при температурі 180 градусів до готовності.

5. Готовий пиріг для додаткового блиску злегка змащуємо з допомогою пензлика розтопленим вершковим або рослинним маслом, накриваємо складеним удвічі рушником і залишаємо для охолодження на 10-15 хвилин.

 

Як і з чим подавати

Подавати готовий пиріг остившім до чаю або кави.

Приємного апетиту!

Читай також: Пиріг «Троїцький» з грибами: старовинний бабусин рецепт