Чому корисно їсти червону смородину

Ми налягаємо на найсмачніші фрукти і ягоди, абсолютно забуваючи про інших, не менш, а іноді і більш корисних. Серед них – червона смородина, з якої можна готувати чудові страви і напої.

0

0

0

переглядів


                     Почему полезно есть красную смородину

Ягоди червоної смородини містять вітамін А, С і Р, а також дубильні і пектинові речовини. Незважаючи на те, що за вмістом вітаміну С червона смородина поступається чорній, цього вітаміну в ній нітрохи не менше, ніж у суниці та малину.

У червоній смородині вищий вміст заліза і калію, благотворно впливає на роботу серця і виводить з організму зайву рідину, що, приміром, не дозволяє формуватися набряків і мішків під очима. Вітаміну Р в червоній смородині також більше, ніж в чорній і ще вище вміст вітаміну А. В невеликій кількості в ягодах червоної смородини містяться вітаміни В1 і В2, дубильні речовини, каротин.


                     Почему полезно есть красную смородину

Плоди червоної смородини використовують як жарознижувальний, болезаспокійливий, легке проносне і протиалергічний засіб. Сік використовують для якнайшвидшого виведення солей з організму, стимуляції діяльності кишечника,
а також як м’який жовчогінний протизапальний і кровоспинний засіб. Давно відомо, що червона смородина підвищує апетит і добре втамовує спрагу.


                     Почему полезно есть красную смородину

Соковиті плоди смородини овальної або круглої форма мають дуже кислий смак, з цієї причини їх майже не їдять у свіжому вигляді. Але замість цього з них готують чудове повидло, желе, десерти, мармелад, варення, кваси, лікери, настойки, компоти і соки, а буває навіть супи і салати. У нашій країні з ягід червоної смородини найчастіше готують вітамінний коктейль, перетираючи їх з цукром та не надаючи будь-яких термічній обробці. У скандинавських країнах кислуваті ягоди смородини додають у фруктові соки і пудинги.


                     Почему полезно есть красную смородину

Червона смородина чудово поєднується з іншими ягодами — малиною, чорною смородиною, фруктами і овочами,наприклад помідорами і авокадо, молочними продуктами.
Тривало зібрані ягоди зберігати не можна, навіть в холодильнику вони не пролежать більше двох днів. Однак заморожена червона смородина зберігається тривалий час, не втрачаючи корисних властивостей. Важливо щоб в їжу ягоди вживалися зрілими і неушкодженими.

Морс із червоної смородини

Інгредієнти:

  • Вода – 1 л
  • Червона смородина – 150 г
  • Цукор – 150 г

Спосіб приготування:

  • Ягоди смородини зніміть з гілочок, переберіть, вимийте і дайте обсохнути.
  • У широкій каструлі закип’ятіть воду. Смородину покладіть в друшляк і опустити в каструлю таким чином, щоб ягоди були покриті водою.
  • Не знімаючи каструлю з вогню, прогрійте ягоди протягом 2 хвилин.
  • Прогріті ягоди розімніть і протріть крізь друшляк дерев’яною ложкою або товкачиком.
  • Додати в ягідний відвар цукор, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і дайте настоятися 1-2 години.
  • 
                     Почему полезно есть красную смородину

    Читай також: Компот «Соковий мікс»

    Тарт з червоною смородиною

     Інгредієнти:

    Для тіста:

    • Борошно – 200 г
    • Яєчний жовток – 1 шт.
    • Холодна вода – 2 ст. л.
    • Цукор – 50 г .
    • Масло вершкове – 100 г

    Для начинки:

    • Червона смородина – 400 г
    • Яєчний білок – 3 шт.
    • Цукор – 2/3 склянки
    • Мелений мигдаль – 100 г

    Спосіб приготування:

  • Борошно і цукор змішайте в мисці, збийте міксером з насадкою для тіста або розітріть руками.
  • Додайте охолоджене масло, порізане невеликими шматочками, збийте до отримання дрібної крихти.
  • Жовток збийте виделкою з холодною водою, додайте до крихті, замісіть тісто міксером. Сформуйте з тіста кулю, покладіть тісто в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин. Дістаньте тісто і розподіліть його по формі для випічки, роблячи бортики. Форму відправте в морозилку на 10-15 хвилин.
  • Наколіть тісто виделкою і поставте в заздалегідь розігріту до 180 С духовку на 15 хвилин.
  • Для начинки білки збийте до пишної піни, поступово додайте порціями цукор, збийте білки як для безе додайте мелений мигдаль, акуратно перемішайте зі смородиною. Розподіліть начинку рівномірно по тесту і поставте в духовку.
  • Зменшіть Температуру до 150 С. Випікайте близько 30 хвилин.
  • 
                     Почему полезно есть красную смородину

     

    Читай також: Полунично-желейний тарт «Мрії Софі» (без випічки)

    Желе з червоної смородини (консервація)

    Інгредієнти:

    • Червона смородина – 1 кг
    • Цукор – 1 кг
    • Вода – 1 стакан

    Спосіб приготування:

  • Промиту червону смородину засипте в каструлю, додайте 1 склянку води і доведіть до кипіння.
  • В отриманий сік засипте цукор і варіть на середньому вогні 30 хвилин з моменту закипання.
  • Гаряче желе залити в стерилізовані банки, загорніть і укутайте ковдрою до повного охолодження.
  • 
                     Почему полезно есть красную смородину

    Читай також: Желейний торт без випічки з лаймовим смаком