Блюдо дня: овочева запіканка «Травнева»

Овочева запіканка на основі кабачків — легке в приготуванні і універсальне блюдо, яке можна подати і на сніданок, і на обід, і на вечерю. А додаючи різні інгредієнти, можна кожного разу отримувати блюдо з новим смаком. Корисний рецепт!

0

0

0

переглядів


                     Блюдо дня: овощная запеканка "Майская"

Час підготовки

Час приготування

Порції

25 хвилин
25 хвилин
4

Інгредієнти

  • Кабачок — 2 шт.
  • Картопля — 3-4 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Помідор — 2-3 шт.
  • Вода — 200 мл
  • Майонез — 4 ст. ложки
  • Сметана — 4 ст. ложки
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Сіль спеції — за смаком
  • Сир — 200 г
  • Прованські трави — за смаком

Спосіб приготування

1. Картоплю, цибулю і кабачки вимити. Овочі очищаємо і нарізаємо круглими пластинками як можна тонше.

2. У глибоку сковороду або деко викладаємо спочатку картоплю, потім цибулю, кабачки, помідори. Кожен шар трохи солимо і посипаємо прованськими травами.

3. Змішуємо яйце, сметану і майонез. Злегка збиваємо. Заливаємо цією сумішшю овочі в сковороді і запікаємо при 190°С до появи золотистої скоринки.

4. За 5 хвилин до готовності можна присипати запіканку тертим сиром.

 

Як і з чим подавати

Подавати трохи остившім посипавши зеленню.

Приємного апетиту!

Читай також: Кабачковий торт з часником і зеленню «Королівські перини»