Бісквітно-сирний торт «Ягідний вечір» (рецепт для будь-яких ягід)

У вас багато ягід? Спечіть святковий торт! І привід не потрібен, це смачне частування саме може стати приводом покликати гостей або зібрати сім’ю за річним чаєм.

0

0

0

переглядів


                     Бисквитно-творожный торт "Ягодный вечер" (рецепт для любых ягод)

Час підготовки

Час приготування

Порції

25 хвилин
60 хвилин
8

Інгредієнти

  • Готовий бісквіт – 1 корж
  • Для сиропу:
  • Цукор – 250 г
  • Ягоди – 150 г
  • Вода – 50 мл
  • Для крему:
  • Сир – 500 г
  • Цукор – 150 г
  • Молоко – 200 мл
  • Желатин – 30 г
  • Ягоди – 150 г
  • Желе для торта – 1 упаковка

Спосіб приготування

  • З цукру, води і 100-150 гр ягід/фруктів варимо сироп.
  • Готовий бісквіт розрізаємо на 3 частини, укладаємо його в роз’ємну форму, просочуємо сиропом і ставимо разом з формою в холодильник. Тим часом займемося кремом. Продукти для крему краще вийняти за півгодини до початку приготування крему, щоб крем застиг.
  • Желатин залити водою і залишити для набухання на 15-20 хв. Збиваємо сир з цукром, потроху додаючи молоко, домагаючись того, щоб сир перетворився в сирну масу. Коли сир доведений до консистенції, продовжуючи збивати на низькій швидкості додаємо решту молока.
  • На високій швидкості збивання крем буде розбризкується на всі боки, тому не поспішаємо! На паровій бані розпускаємо желатин.
  • В молочно-сирну суміш тоненькою цівкою, продовжуючи збивати, вливаємо розтанув желатин. Якщо продукти були не сильно холодними, то крем вийде дуже рідким, майже як молоко. Але не треба засмучуватися!) Так і задумано!
  • Дістаємо форму з першим шаром бісквіту з холодильника. В першу чергу заповнюємо кремом порожнечу між бортами форми і бісквітом, потім заливаємо бісквіт шаром крему приблизно 2 мм.
  • Тепер на крем викладаємо шар ягід, трохи притоптав їх до брешемо (злегка!), знову заливаємо все кремом. Так само чинимо і з наступним бісквітом.
  • Ягоди зверху торта покриваємо шаром желе для торта (приготувати його по інструкції на упаковці), прикрашаємо на свій смак (на моєму торті аплікація з цукрової мастики) і ставимо в холодильник.
  • Перед подачею на внутрішній стороні бортика форми провести ножем. Торт виймається без проблем.
  •  

    Як і з чим подавати

    Подавати готовий торт до чаю

    Приємного апетиту!

    Читай також: Торт з черемхи «Рожева мрія» зі сметанним кремом і білим шоколадом