Біле вино: що підкреслить його ніжний смак

Для того, щоб повною мірою відчути неперевершений смак вина, слід правильно підібрати до нього супровід у вигляді закуски, яка не тільки доповнить і підкреслить, але і розкриє гаму його смакових відтінків.

0

0

0

переглядів


                     Белое вино: что подчеркнет его нежный вкус

Біле вино – це благородний спиртний напій, тонкий смак і приємний аромат якого можна відчути лише в супроводі з відповідною їжею. А керуватися в цьому непростому справі рекомендується наступним – чим тонше і вишуканіше вино, тим простіше має бути закуска.

Читай також: 5 секретів приготування з вином, які ми підгледіли у шеф-кухарів

Які страви і закуски подають до білого вина?


                     Белое вино: что подчеркнет его нежный вкус

Найчастіше білі столові вина подають до вечері чи обіду, а в якості їжі використовують легкі закуски, а так само різноманітні м’ясні та рибні страви. Біле вино чудово поєднується з багатьма продуктами харчування, а якими саме зараз і розглянемо.

  • Чудово розкриють смак напою оригінальні сирні нарізки і фрукти.
  • В якості гарячого страви чудово доповнить келих хорошого білого вина сирне фондю – його ніжна вершкова текстура підкреслить всі смакові межі п’янкого напою.


                     Белое вино: что подчеркнет его нежный вкус

  • Сир «Маскарпоне» — це ідеальне поєднання з білим вином. Його можна подавати як самостійний продукт до напою, так і у вигляді тарталеток або ж в якості закуски на білому хлібі. Такий сир можна приготувати самостійно в домашніх умовах, використовуючи жирні 30 % вершки і сік лимона. Повірте, дане ласощі завжди доведеться в пору, особливо для вечора в приємній компанії під пляшку білого вина.
  • Даний напій на сто відсотків доповнять дари моря: креветки, мідії, кальмари і устриці. А справжні гурмани гідно оцінять смаковий баланс підбадьорливого напою в поєднанні з червоною і чорною ікрою – це просто райська насолода.


                     Белое вино: что подчеркнет его нежный вкус

  • Безпрограшним варіантом є риба. Вона гарна, як в маринованому, так і запеченому вигляді – особливо користуються попитом рибні запіканки з сирним і сметанним соусом .
  • Напівсолодке біле вино більше поєднується з дичиною, курячою грудкою і качиною печінкою, а солодке – з фруктами, тортами, печивом, цукерками, шоколадними десертами та морозивом.
  • У більшості випадків до білому сухому вину подають запечену у фользі рибу, а так само холодні закуски з телятини і мови.
  • Без будь-яких сумнівів підкреслять смак білого вина суші.

Правильно підібравши закуску або страва до улюбленого напою, можна без зайвих зусиль по достоїнству оцінити його багатий букет і довгий приємний післясмак.

Читай також: Сучасний етикет: як правильно пити вино