Бенто – японський ланч, що тішить око

«Бенто»— так японці називають збалансований і здоровий обід, який переносять і подають в спеціальній зручній коробочці (бенто ланч-бокс). Зібрати бенто — справжнє мистецтво.

0

0

0

переглядів


                     Бенто – японский ланч, что тешит глаз

Бенто готують з різних приводів: для свята, для пікніка або подорожей. Турботливі мами витрачають не одну годину, щоб створити маленьке гастрономічне диво для дітей, особливо важливі дні (іспити, змагання тощо) або до свята (День знань, Новий рік). Також бенто люди беруть з собою на роботу або в школу.


                     Бенто – японский ланч, что тешит глаз

Читай також: Поведінка за столом у японських ресторанах: 6 головних правил

У традиційний бенто кладуть 4 частини рису, 2 частини продуктів, багатих протеїном (сири, нежирний сир, м’ясо, птиця, риба, соя, горох, квасоля, горіхи) і 1 частина інших інгредієнтів (овочі, фрукти, ягоди, гриби, хліб та ін).

Тим, хто хоче схуднути або харчуватися виключно здоровою їжею, японські дієтологи рекомендують їсти менше рису (3 частини замість 4). Вегетаріанці використовують співвідношення 1:1 для рису і протеїновмістних продуктів, інше місце займають овочі.


                     Бенто – японский ланч, что тешит глаз

Читай також: Зігріваємося по-японськи: майструємо котацу (відео)

Коробочки для бэнто теж, до речі кажучи, можуть бути різними – в одному випадку це проста пластикова коробочка, виготовлені фабричним способом і куплена в супермаркеті, а в іншому – справжній витвір мистецтва, виконаний з дерева та покрите лаком.

Зараз в магазинах, а також в аеропортах та на залізничних станціях – можна знайти готові бэнто, зроблені на заводах, але справжня японська домогосподарка завжди готує своїм рідним і близьким бэнто сама, т. к. мистецтво добору компонентів для бэнто і їх сервіровка є одними з ознак хорошої дружини/матері, ну і крім того – таким чином можна ще раз висловити свою любов і турботу про найдорожчих людей.


                     Бенто – японский ланч, что тешит глаз

Якщо Ви хочете, щоб і Ви самі, і Ваші близькі з нетерпінням очікували обідньої перерви, постарайтеся приготувати щось особливе – нехай інгредієнти будуть зовсім простими, але ж при вмілій подачі найпростіше блюдо стає твором мистецтва. А вже якщо воно зроблено з душею!

Читай також: Блюдо дня: котлети по-японськи з сиром і шинкою (відео)