Аджика з томатною пастою: покроковий рецепт

Цю аджику можна робити і з помідорами, і зі сливами, і з хріном, і з аличею, і навіть з яблуками. Насправді, головне не забути покласти перчик. Хороших заготовок!

0

0

0

переглядів


                     Аджика с томатной пастой: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

35 хвилин
більше години
1

Інгредієнти

  • Сливи — 2 кг.
  • Помідори — 0,5 кг.
  • Перець гострий — 150 р.
  • Перець болгарський — 300 р.
  • Часник — 300 р.
  • Томатна паста — 200 р.
  • Сіль неочищена — 2 ст. л.
  • Олія — 0,5 ст.
  • Цукор — 2/3 ст.

Спосіб приготування

1. Моєму сливи, очищаємо від кісток. Також моєму перець і зелень, чистимо часник. Перець очищаємо від непотрібних частин. Крупно рубаємо зелень.
2. У блендері подрібнюємо спочатку сливи. Потім закладаємо нарізані на шматки помідори. Після чого кладемо болгарський і чилі перець з часником і зеленню.
3. Беремо жароміцний посуд з високими краями. Переварюємо сливи з помідорами протягом години. Після того як сік увариться, додаємо перемелений перець з часником і зеленню. Додаємо пристойну порцію томатної пасти. Кладемо сіль, цукор і соняшникова олія. Перемішуємо. Тушкуємо ще годину годину-півтора на повільному вогні.
4. Коли пройде потрібний час, вимикаємо аджику. Її можна закочувати в простерилізовані банки, а можна просто поставити в холодильник і зберігати там всю зиму.

Приємного апетиту!

Читай також: Пікантна аджика «По-київськи»: покроковий рецепт