9 хитрощів, щоб приготувати ідеальні відбивні

Секрет свинячих відбивних – це гарне м’ясо і правильна готування. Ми зібрали хороші поради для тих, хто хоче приготувати соковиту свинячу відбивну.

0

0

0

переглядів


                     9 хитростей, чтобы приготовить  идеальные отбивные

1. Правильна нарізка

М’ясо нарізають поперек волокон, приблизно 1,2-1,5 см завтовшки. Ширина і довжина відбивних обмежені розмірами шматка, який ви купили. Оптимально – відбивні величиною з вашу долоню.

2. Мити не обов’язково

М’ясо краще не мити, це абсолютно зайве дію, особливо якщо врахувати, що його ви будете смажити на дуже гарячій сковороді. До того ж після миття відбивні можуть бути занадто вологими і на них не утворюється скориночка.

3. Гострий ніж

Якщо є невеликі жилки, то їх краще надрізати. Робиться це гострим ножем під кутом 45 градусів до жилці, можна в 2-3 місцях. Надрізані прожилки не будуть стягувати м’ясо, і відбивна вийде рівною і красивою.

4. Ніжність до м’яса

Можна відбивати м’ясо до стану мережива. Товщина шматка не повинна сильно зменшитися після відбивання. Молоток краще всього брати дерев’яний, але якщо є тільки залізний, будьте милосердні до м’яса, не б’єте його з усієї сили.

Читай також: Як відбити м’ясо без особливих проблем: 2 простих способи

З хорошим, якісним, ніжним м’ясом і звертатися треба ніжно. Якщо вам попався не дуже хороший шматок, то відбивати його потрібно трохи сильніше. І надрізати всі жилки в декількох місцях. Якщо все ж м’ясо обіцяє бути жорстким, подумайте про іншому блюді. Для відбивних потрібно дійсно гарне м’ясо.


                     9 хитростей, чтобы приготовить  идеальные отбивные                   

5. Вибираємо масло

М’ясо слід смажити на невеликій кількості олії, часто рекомендують рослинне або суміш оливкової і вершкового масла. Справа в тому, що просто вершкове масло – горить на високій температурі і псує смак страви, та й взагалі в перегорілій олії утворюються канцерогени.

Відмінний варіант взяти топлене масло, яке топили досить довго, щоб з нього пішло молоко, а залишився тільки жир. Таке масло не горить і чудово поліпшує смак м’яса.

6. Етап панірування

Один із самих надійних і перевірених способів: вмочити у збитий білок і обваляти в панірувальних сухарях. Останні можна замінити меленим кунжутом або горіхами, цільнозерновий, нутовой або кукурудзяним борошном, картопляним або кукурудзяним крохмалем.

Якщо ви впевнені в м’ясі, то відбивні можна не панірувати, а просто обмазати гірчицею. З нею свинина виглядає просто відмінно, стає м’якою і ароматною.

Читай також: Кляр для відбивних: 3 рецепти на будь-який смак

 

7. Сіль і перець

Перчимо перед паніровкою. А ось солити не потрібно, сіль витягує з м’яса сік, і відбивні вийдуть сухими. М’ясо посоліть прямо перед подачею. Якщо використовуєте гірчицю, то спробуйте взагалі не солити, можливо, вам буде досить солі і так.

8. Якісна сковорода

Прекрасно підійде сковорода з товстим дном і антипригарним покриттям.

9. 50 відсотків ідеально приготованого м’яса — смаження

Спочатку на сильно розігрітій сковороді 1-2 хвилини, щоб утворилася скоринка. Потім ще пару хвилин на невеликому вогні. Потім перевертайте і повторюйте процес з іншого боку. Накалывайте м’ясо дерев’яною шпажкою і дивлюся на прозорість соку: у більшості випадків сік виходить прозорий, і відбивні тоді вже готові.

Важливо: кришкою м’ясо не закривати, часто не перевертати.
 


                     9 хитростей, чтобы приготовить  идеальные отбивные

Дякуємо, що з нами. Далі — більше користі!

Читай також: Смачна ідея до вечері: свинина в ревеневом соусі