7 секретів приготування найсмачнішого «Хмизу»

Незвичайне хрустке печиво, яке нагадує гілочки дерев, легко готується в домашніх умовах. Цю солодкість дуже люблять як дорослі, так і діти. Дізнайтеся історію походження страви і всі тонкощі його приготування.

0

0

0

переглядів


                     7 секретов приготовления самого вкусного "Хвороста"

З великого розмаїття солодощів хмиз незаслужено забули. Рецепт цього печива прийшов до нас від греків. Спочатку хмиз, готували бідні селяни, а потім він поширився серед городян.

Читай також: найшвидше і бюджетне печиво — «Хмиз» в медовому сиропі

Вживати хмиз дозволяли навіть у піст, оскільки в складі не було тваринних жирів. Спочатку його робили з прісного тіста і смажили у фритюрі. Пізніше хмиз став солодким.

Готується хмиз з двох видів тіста: рідкого і крутого. Перший спосіб припускає додавання частинами великої кількості молока в киплячу олію. Другий спосіб полягає в мінімальному використанні рідини.

В залежності від інгредієнтів, хмиз ділиться на:


                     7 секретов приготовления самого вкусного "Хвороста"

  • прісний;
  • сирний;
  • молочний;
  • кефірний.

Незважаючи на те, що солодощі досить шкідливі для організму, хмиз володіє корисними якостями. У його складі знаходяться вітаміни групи В, РР, Е, а також речовини – йод, хлор, цинк, магній, калій.

Як спекти найсмачніший хмиз:


                     7 секретов приготовления самого вкусного "Хвороста"

  • Для поліпшення смаку можна додавати в тісто алкогольні напої: ром, коньяк і горілку.
  • Щоб тісто було пишним, відмовтеся від цукру.
  • Готувати печиво можна не тільки на сковороді, але і в духовці. Вийде менш калорійним.
  • Смажити краще на рослинному або топленому маслі, а також на свинячому жирі
  • Щоб печиво не горчило, виймайте під час смаження всі шматочки масла.
  • Викладайте солодкість на паперову серветку.
  • Хмиз відмінно поєднується зі згущеним молоком, горіхами, цукровою пудрою і какао.
  • Читай також: Десерт дієті не перешкода: 5 рецептів низькокалорійних солодощів