5 найбільш затребуваних коріння

У коренях рослин міститься вся їхня лікувальна сила і міць, отримана від самої матінки-природи. Саме коріння насичують в себе всі самі корисні речовини, які позитивно впливають на здоров’я людського організму.

0

0

0

переглядів


                     5 самых востребованных кореньев

На сьогоднішній день коріння широко використовують не тільки для лікування і профілактики захворювань, але і в якості засобу по догляду за зовнішністю, а також для приготування різноманітних страв і напоїв.

Одними з найбільш затребуваних коріння є хрін, імбир, петрушка, селера і куркума. Ось про них і поговоримо.

Хрін


                     5 самых востребованных кореньев

Пекучі коріння цієї рослини користуються заслуженою популярністю по всьому світу. Найчастіше хрін зустрічається нам в якості приправи, яка займає почесне місце на кожному святковому столі. Саме в цьому корені містяться ефірні складові, фітонциди – речовини, що пригнічують ріст і розвиток бактерій, а так само гірчичне масло, які і надають корені особливий специфічний гострий смак.

Читай також: Соус з хрону — ідеальне доповнення до риби і м’яса

Хрін дуже корисний для людського організму, так як має безліч позитивний сторін. Вживання даного кореня в розумних кількостях відмінно позначається на роботі ШЛУНКОВО-кишкового тракту, він корисний при простудних захворюваннях і хворобах сечовивідних шляхів. Крім цього хрін має антибактеріальну, протизапальну і жовчогінну дію. А якщо говорити про кулінарію, то багато страви просто не мають сенсу без додавання цієї приправи — особливо холодець!

Імбир


                     5 самых востребованных кореньев

Імбир, іменований у народі, як «рогатий корінь» є безцінним ліками, даними людині самою природою. Його використовують у різних напрямках – як у кулінарії, так і медицині. Корінь імбиру вживають в сухому і свіжому, а також в маринованому і зацукрованому вигляді.

Читай також: Як зберігати імбир: 5 корисних порад

З нього роблять приправи, чаї, настоянки і відвари. Корінь імбиру корисний, як для жіночої, так і чоловічого здоров’я – він підвищує імунітет, покращує травлення, сприяє зниженню ваги, а також є хорошим відхаркувальним і заспокійливим засобом.

Петрушка


                     5 самых востребованных кореньев

Лікувальні властивості кореня петрушки заслуговують особливої уваги. У кулінарії його запікають, варять, тушкують, смажать і подають у свіжому вигляді. Даний корінь чудово поєднується з м’ясом, рибою, овочами, крупами, горіхами і сиром. Його додають у салати, супи і гарніри.

Читай також: Петрушка: 10 фактів, які здивують вас

У косметології корінь петрушки користується особливим попитом – його використовують по догляду за проблемною шкірою, а так само в якості захисту від веснянок і пігментних плям. Він є відмінним протизапальним, антигельмінтною, зміцнює, бактерицидну, протиалергічну, сечогінну і захисним засобом.

Селера


                     5 самых востребованных кореньев

Селера – це справжнє джерело корисних вітамінів, який відноситься до ряду дієтичних продуктів. Вживання даного цінного кореня не тільки приведе в порядок нервову систему, але і подбати про зайву вагу, стан нігтів, волосся та шкіри, посприяє зниженню цукру в крові, підвищить потенцію, а так само оздоровить організм в цілому.

Читай також: Як схуднути з допомогою селера-дієти

Цей ароматний коренеплід з гіркувато-солодкуватим присмаком охоче використовують для приготування супів і салатів. Селера чудово поєднується з овочами і морепродуктами – просто насолода!

Куркума


                     5 самых востребованных кореньев

Даний корінь, по своїх корисних властивостях нічим не поступається іншим рослинам. Його ефективно використовують в якості приправи, барвника і медичного препарату. Регулярне вживання куркуми в позволительных кількостях налагоджує обмін речовин і роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нормалізує менструальний цикл, підвищує апетит, знижує цукор у крові, усуває свербіж і алергічні реакції.

Читай також: Куркума: неймовірні властивості і застосування в кулінарії

Гострий і пряний смак куркуми охоче використовують для приготування багатьох страв – вона є незамінним елементом маринадів, соусів і приправ. Корінь, у вигляді порошку, додають у напої, йогурти, масла і сири – для додання їм гарного сонячного відтінку.

Використовуйте коріння з розумом – обов’язково радьтеся з фахівцями, адже тільки тоді лікувальні відвари і настоянки принесуть організму незамінну користь і силу!