10 продуктів, яким не шкодить тривала заморозка

Вважається, що всі продукти, які зазнали заморожуванню, зовсім не корисні. Але це далеко не так! Існує велика кількість продуктів, яким заморозка абсолютно не шкодить.

0

0

0

переглядів


                     10 продуктов, которым не вредит длительная заморозка

Що ж з продуктів харчування може довгостроково перебувати в морозильній камері холодильника, не втрачаючи при цьому вітаміни і інші свої цінні елементи?

Продукти, які можна заморожувати

 

1. Свіжа зелень

Чудово зберігається без втрати своїх смакових і корисних властивостей, свіжа зелень, якщо її попередньо правильно обробити. Для цього зелень необхідно вимити, висушити і заморозити, розклавши на дошці в один шар. Потім, коли зелень замерзне, її зсипають в зіп-пакет і зберігають у морозильній камері.


                     10 продуктов, которым не вредит длительная заморозка

2. Овочі

Деякі види овочів також відмінно переносять заморожування. Наприклад, для цих цілей підійдуть капуста броколі та цвітна, спаржева квасоля, молодий горошок, помідори, морква, гарбуз, кабачок, гриби та деякі інші види овочів.

3. Ягоди

Ягоди відмінний продукт для заморозки, вони не тільки зберігають свої корисні властивості, але і після заморозки стають ще корисніше, наприклад, чорниця і ожина. Після заморожування антиоксиданти, які входять до складу цих ягід засвоюються набагато краще!


                     10 продуктов, которым не вредит длительная заморозка

2

4. Вершкове масло

Від заморозки вершкове масло тільки виграє – до своїм корисним властивостям воно набуває нові. Наприклад, натирається красивою закрученої стружкою і на ньому набагато простіше замішувати пісочне тісто. Зберігати олію можна у фабричній етикетці, загорнувши в пакет або фольгу.

5. Тертий сир

Сир в тертому вигляді також відмінно переживе заморозку. Для цього залишки натертого продукту слід розкласти на дошці для попередньої заморозки, а потім підмерзлу стружку необхідно зсипати в зіп-пакет і використовувати в міру потреби.


                     10 продуктов, которым не вредит длительная заморозка

6. Вершки

Якщо після готування у вас залишилася невелика кількість збитих вершків, їх цілком можна заморозити. Робити це потрібно порційно – на килимку чайною ложкою викласти невеликі плоскі кружечки і заморозити їх, а потім скласти їх в пакет. Ці вершки можна використовувати в подальшому для кави та інших гарячих напоїв.

7. Яєчні білки і жовтки

Жовтки і білки можна зберігати окремо розлив їх по формочках для льоду. відокремивши одні від інших. Перед застосуванням їх слід розморозити при кімнатній температурі і сміливо додавати в тісто або готувати омлет.

8. Вино

Залишки вина можна також заморозити, розлив його по формочках для льоду. Згодом винні кубики можна використовувати для приготування маринадів і соусів.

9. Рис відварний

Якщо після приготування залишився відварений рис, то його також можна заморозити, але не одним грудкою, а розподіливши по дошці і згодом помістивши замерзлу розсипчасту масу в пакет. Такий продукт можна використовувати для тефтелькою, запіканок або просто прогріти в мікрохвильовій печі і подавати до столу в якості гарніру.


                     10 продуктов, которым не вредит длительная заморозка

10. Хліб

Вже давно в харчовому виробництві практикується заморозка хлібних напівфабрикатів для тривалого зберігання і транспортування. Заморожувати найкраще саме свіжий хліб, так як при розморожуванні він залишиться таким же. Для заморозки булку хліба (не гарячу) або будь-яке інше хлібобулочний виріб, загортають в поліетиленовий пакет, і поміщають в морозилку. Розморожувати раніше заморожений хліб можна як на низьких температурах в духовій шафі, так і при кімнатній температурі.

Читай також: Як смачно приготувати рис з овочами: 4 простих кроки