10 наших помилок, які вбивають вітаміни в стравах

Дотримуватися здорового способу життя сьогодні – модно. Ми намагаємося максимально корисно і здорово харчуватися, намагаємося вибирати здорові і органічні продукти. Але ось чи правильно ми їх вживаємо?

0

0

0

переглядів


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Більшість з нас, не замислюючись, піддаються давно сформованим стереотипам в приготуванні корисних продуктів. А що, якщо ви все робите неправильно? Давайте ж дізнаємося, які помилки ми допускаємо в приготуванні здорової їжі.

Читай також: 3 міфи про здорове харчування

Помилка №1: Гречана каша на молоці


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Гречка володіє великою кількістю цінних мікроелементів. Але, виявляється, вживання цього продукту в дуеті з молоком не несе ніякої користі організму. Справа в тому, крупа містить багато заліза, а молоко збагачене кальцієм. Ці два необхідних організму елемента погано поєднуються між собою і провокують збої роботи шлунка.

Помилка №2: Пити чорний чай з молоком


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Англійська традиція пити чорний чай з молоком припала до смаку багатьом, але ось організму таке поєднання приносить мало користі. При розведенні чорного чаю молоком все антиоксидантні властивості чаю випаровуються через міститься в молоці казеїну. Краще додавати в чай мед, листя м’яти або часточки цитрусів, що зробить чорний чай не тільки смачніше, але й корисніше.

Помилка №3: Тушкувати капусту


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Капуста є одним з тих продуктів, які в сирому вигляді містять в собі більше корисних для організму мікроелементів, ніж в приготованому вигляді. При термічній обробці в цьому овочі істотно знижується кількість каротину і антиоксидантів.

Помилка №4: Очистити молоду картоплю від шкірки


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Щоб молода картопля приніс максимум користі організму, його не варто очищати від шкірки. Саме в ній міститься велика частина запасів калію, заліза і фосфору. Сам же коренеплід без шкірки практично даремний.

Помилка №5: Смажити баклажани


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Ніхто не стане заперечувати, що смажені скибочки баклажанів — найкраще з частувань. Але куди більше користі вашому організму баклажани принесуть в запеченому вигляді. Приготовані в духовці баклажани містять більшу кількість калію і в рази менше нітратів. А в плані смаку запечені баклажани, нічим не гірше обсмажені на сковороді.

Помилка №6: Заливати мюслі і висівки молоком


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Мюслі з молоком на сніданок ,корисно думаєте ви? Не правда! Насправді користь від такого поєднання дуже сумнівна. Краще розбавляти висівки та мюслі водою. Адже при суміщенні молока з мюслі або висівками, шлунок не в змозі перетравлювати надійшли продукти. В результаті ми можемо відчувати здуття, важкість і болі в шлунку.

Помилка №7: Свіжі помідори корисніше тушкованих


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Багато хто з нас помилково вважають, що свіжі помідори корисніше тушкованих. Ніхто не стане заперечувати користь свіжих томатів для нашого організму, але після термічної обробки в них значно збільшується вміст корисних мікроелементів. Крім того, у складі приготованих помідорів збільшується і вміст лікопіну, який є потужною зброєю у боротьбі з серцево-судинними захворюваннями.

Помилка №8: Їсти ківі без шкірки


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Цей чудовий фрукт багато звикли вживати без шкірки, а даремно!Адже тим самим ми видаляємо з продукту всі корисні речовини. У шкірці ківі в рази більше вміст клітковини, омолоджуючих антиоксидантів і вітаміну С. Якщо не в силах змусити себе з’їсти ківі з шкіркою, то рекомендуємо зробити смузі. Так напій стане ще більш корисним і придбає новий смак.

Помилка №9: Додавати в блюдо цілі зубчики часнику


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

Багато хто думає, що цілі зубчики часнику, додані вами блюдо, подарують їжі більше смаку. Насправді часник краще подрібнити, так як цілі часникові часточки містять у собі меншу кількість антиоксидантів, ніж нарізані.

Помилка №10: Обсмажувати брокколі


                     10 наших ошибок, которые убивают витамины в блюдах

При обсмажуванні такого корисного овоча як брокколі більшість корисних мікроелементів просто втрачається. До обсмаженої капусті міститься наполовину менше вітаміну С, хлорофілу, розчинного білка і цукру. Крім цього, обсмажування брокколі призводить до втрати каротинів. Кращий вид приготування брокколі – відварювання на парі.

Читай також: Здоров’я на пару: вибираємо якісну пароварку