Ірландський пиріг: покроковий рецепт

Цей пиріг дуже смачний і калорійний, його можна включити в святкове меню або приготувати, коли хочеться чогось калорійного.

0

0

0

переглядів


                     Ирландский пирог: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

40 хвилин
більше години
6

Інгредієнти

  • Баранячий фарш — 700 р.
  • Червоне сухе вино — 150 мл
  • Яловичий фарш — 250 р.
  • Курячий бульйон — 200 мл
  • Чебрець — 1 ст. л.
  • Томатна паста — 180 р.
  • Розмарин — 1 ч. л.
  • Вустерширський соус — за смаком.
  • Картопля — 900 р.
  • Вершкове масло — 50 р.
  • Вершки (30%-ві) — 50 р.
  • Яєчний жовток — 3 шт.
  • Тертий сир пармезан — 120 р.
  • Сіль — за смаком.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Мелений чорний перець — за смаком.
  • Оливкова олія — 15 мл
  • Молоко — 100 мл
  • Перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування

  • Краще підготувати заздалегідь якомога більше складових.. так буде швидше і простіше не заплутатися. Моркву, цибулю натерти на тертці. Дрібно нарізати (розчавити/натерти) часник. Вино, бульйон, томатна паста — бажано, щоб все було під рукою. Картопля краще відразу почистити, нарізати шматками середнього розміру і поставити варитися до готовності.
  • Розігріти сковорідку. На сильному вогні обсмажити фарш на оливковій олії. При цьому доведеться інтенсивно працювати дерев’яною ложкою (або іншим інструментом), щоб у вас вийшов саме обсмажений фарш, а не велика котлета.
  • Коли фарш буде обсмажена і з баранини піде зайвий жир, додати сіль, чорний перець крупного помелу, часник, натерті цибулю і моркву. Трохи загасити. Інтенсивно розмішувати.
  • Додати вустерширський соус, розмішати. Додати томатне пюре, розмішати. Тепер — червоне вино, чебрець і розмарин.
  • Коли вино випарується, додати курячий бульйон і готувати 5 хвилин. Після цього м’ясо треба трохи просушити. Перекласти його в сито, щоб стік весь зайвий жир. Все, м’ясо готове.
  • Якщо картоплю вже зварений — пюрировать. Додати сіль і перець за смаком. Перемішати. Додати жовтки. Добре перемішати. Додати більшу частину натертого пармезану (сиру багато не буває). Перемішати.
  • Викласти фарш у форму. Розрівняти. Викласти зверху пюре. Посипати ще пармезаном. Відправити в духовку при 210 градусах 25-30 хвилин.
  • Пюре має до цього часу трохи підрум’янитися. Якщо цього не сталося, можна підрум’янити його, включивши гриль.
  • До речі:

    Ще перед відправкою в духовку, можна «прикрасити» пиріг. Можна, наприклад, на рівному пюре зробити малюнок виделкою, а можна хаотично його вилкою «наколоти».

    Приємного апетиту!

    Читай також: Морквяний пиріг з манкою