Ідея для вихідних по-норвезьки: сьомга-гриль з салатом «Халден»

Немає нічого смачніше риби на грилі, ароматною, ніжною, з апетитними підсмажений смужками, з рум’яними боками і соковитою м’якоттю. А якщо приготувати ще яблучно-капустяний салат, названий на честь славетного норвезького міста, про вийде справжній пікнік по-норвезьки!

0

0

0

переглядів


                     Идея для выходных по-норвежски: семга гриль с салатом "Халден"

Час підготовки

Час приготування

Порції

1 година 10 хвилин
1 година 20 хвилин
5

Інгредієнти

  • Філе сьомги по 150 г — 5 шт.
  • Сіль — 100 р.
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Для заправки:
  • Сметана — 200 р.
  • Часник — 1 зубчик.
  • Сік лимона — 1/2 шт.
  • Кмин — 1 ч. л.
  • Кайенский перець — 1 ч. л.
  • Для салату:
  • Молода капуста — 1/3 качана.
  • Морква — 2 шт.
  • Огірок — 1 шт.
  • Яблуко — 1 шт.
  • Для соусу:
  • Цибулина — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики.
  • Рослинне масло — 10 мл
  • Діжонська гірчиця — 20 р.
  • Кетчуп — 1 ч. л.
  • Вустерський соус — 3 мл.
  • Молочна копчена паприка — за смаком.
  • Яблучної оцет — 10 мл

Спосіб приготування

1. У миску налийте 1 літр холодної питної води. Посоліть. Рибу покладіть в розсіл на 20 хвилин.
2. Готуємо соус. Цибулю і часник дрібно наріжте. З додаванням рослинної олії прогрійте їх на середньому вогні до м’якості. Додайте гірчицю, кетчуп, вустерський соус і паприку.
3. Зменшіть вогонь, не доводячи до кипіння, варіть ще 20 хвилин. За 3 хвилини до кінця приготування додайте оцет. Зніміть з вогню.
4. Дістаньте філе з розсолу, промокніть і обсмажте на сковороді-гриль, по 2-3 хвилини з кожного боку. Додайте соус і прогрійте ще 1 хвилину.
5. Готуємо салат. Капусту і моркву наріжте тонкою соломкою. Яблука і огірки очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте тонкими шматочками. Для заправки подрібнений часник змішайте з іншими інгредієнтами і перемішайте з овочами. Подавайте разом з рибою.

Читай також: Сьомга у фользі з овочами, маслом і соєвим соусом