Ідея для смачної вечері: голубці по-індійськи з горіхами і паніром

Індійська кухня славиться пряними і смачними стравами. Спробуйте приготувати на вечерю голубці з горіхами і паніром — ваші рідні будуть приємно здивовані і, напевно, запам’ятають такий вечерю надовго.

0

0

0

переглядів


                     Идея для вкусного ужина: голубцы по-индийски с орехами и паниром

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
40 хвилин
5-6

Інгредієнти

  • Масло вершкове — 4 ст. л.
  • Кориця — 1 паличка
  • Гвоздика — 5 шт.
  • Кумін мелений — 1 ч. л.
  • Асафетіда — 1/4 ч. л.
  • Помідор без шкірки — 900 г
  • Родзинки — 4 ст. л.
  • Сік лимонний — 1 ст. л.
  • Куркума — 1 ч. л.
  • Сіль — 3 1/2 ч. л.
  • Горохова борошно — 100 г
  • Чорний мелений перець — щіпка
  • Капуста молода — 1 качан
  • Мигдаль подрібнений — 50 г
  • Імбир тертий — 1 ч. л.
  • Перець чилі сушений — 1-2 стручки
  • Сир Панір — 350 г
  • Коріандр — 3 ст. л.
  • Паприка — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування

  • У невеликій каструлі на вершковому маслі підсмажте помішуючи корицю, гвоздику, мелений кумін і асафетіду (30-45 секунд). Додайте томатне пюре і варіть на слабкому вогні 30 хвилин, щоб вийшов однорідний соус.
  • Потім всипте родзинки і додайте лимонний сік, куркуму і 2 ч. л. солі. Вийміть корицю і гвоздику і зніміть каструлю з вогню.
  • Змішайте в мисці нутовую борошно з дрібкою солі і дрібкою перцю. Додайте таку кількість води, щоб вийшло рідке тісто, як для млинців. Накрийте миску рушником і відставте.
  • Видаліть качан, не розрізаючи качан капусти, і зніміть пошкоджені зовнішні листки. Вимийте качан і припустіть його в киплячій підсоленій воді. Через 8-10 хвилин обережно вийміть качан і промийте холодною водою. Подрежьте його біля основи і зніміть 6-8 листків, намагаючись не пошкодити їх. Візьміть невеликий ніж і з кожного аркуша зріжте потовщені частини, намагаючись не прорізати лист наскрізь. Це зробить листя більш гнучкими. Осушіть їх паперовою серветкою і відкладіть.
  • Нагрійте масло в маленькій каструлі і підсмажте подрібнені горіхи, натертий імбир і стручковий перець. Покладіть туди ж панір і нарубані листя коріандру, паприку і залишок солі.
  • Тримайте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки всі компоненти не перемішаються. Потім розкладіть листя капусти і помістіть столову ложку цієї начинки в центр кожного аркуша.
  • Складіть краю аркуша і скрутіть його зразок рулету. Занурте рулети в приготоване тісто і обсмажуйте їх 4-5 хвилин в гарячому топленому або рослинному маслі до золотисто-коричневото кольору.
  • Покладіть фаршировані капустяне листя на блюдо і полийте підігрітим томатним соусом. Замість обсмажування їх можна запекти. Тоді тісто не знадобиться. Покладіть рулети в каструлю швами вниз. Полийте їх томатним соусом, поставте каструлю в духовку і запікайте при 150°С 15-20 хвилин.
  • Читай також: Індійські коржики Чапаті: покроковий рецепт

    Як і з чим подавати

    Подавайте в гарячому вигляді як самостійне блюдо.